Moi!

Tänään kurvasimme Jalosen Hannan kanssa Orimattilaan luonnetesteihin Hertan ja Uljaksen kera! Ensimmäisenä oli vuorossa Uljas. Uljaksen käytöksessä ei ollut minulle mitään yllättävää. Se käyttäytyi ja toimi juuri niin kuin kuvittelinkin sen toimivan. Vahva saalisvietti ja taistelutahto kantoi Uljasta testin läpi ja hyvin seisoi koira omilla jaloillaan jokaisessa osiossa. Se, mikä Uljaksessa on mukavaa, on sen kyky unohtaa. Kun tulee uhkaa, se saattaa vähän hirvittää mutta kun uhka loppuu, on Uljas taas oma iloinen itsensä eikä sille jää mitään jälkitiloja päälle.

Hertta sitten vähän yllättikin pehmeydessään. Olin pitänyt sitä kovempana, mutta helppohan Hertan on ollut Uljaksen rinnalla huudella. Nyt kun piti selviytyä yksin, se kyllä kiroili ja mesosi mutta loppu viimein tuumasi että 'antaapa olla.' Toisaalta Herttaahan ei ole koskaan rasitettu henkisesti meillä ollessaan niin tämmöistä puolta itsestään se ei ole päässyt näyttämään. Tässä näkee hyvin sen miksi nämä testit on niin tärkeitä ja hyödyllisiä siinä vaiheessa etenkin jos koiran kanssa ei harrasta aktiivisesti. Se oma koira voi todellakin yllättää kun sitä vähän koetellaan!

Pisteet kummankin koiran osalta on nähtävissä molempien sivuilta, en ala niitä tähän enää erikseen kirjoittelemaan. Videot laitetaan youtubeen jahka saadaan kamera purettua!

Mukavaa sunnuntaita kaikille! :)