Eilen oli haku-päivä. Olin vaan niin puhki-väsynyt, etten jaksanut raportoida saman tien.

 

Uljakselle tehtiin eka haamu-treeni. Halusin maalimiehet heti 50 metriin, haluan et Uljas oppii mahdollisimman pian juoksemaan sen 50 metriä. Reippaasti lähti poika haamun + äänen jälkeen mettään juoksemaan mutta jäi ensin noin kymmenen metriä liian kauas maalimiehestä. Poika tuli sitten takaisin mun tykö et 'äiti mitäs nyt'. Mentiin yhdessä vähän syvemmälle, uus ääni ja poika matkaan. Jäi taas vähän liian kauas ja jäin odottaan pojan ratkaisua. Se ensin käänty kattomaan mua mutta en tehnyt mitään. Uljas vähän aikaa mietti, nosti nenän ylös ja lähti itse etsimään! Hienua!

 

Toinen samallalailla. Nyt vaan meni ensimmäisellä lähetyksellä ite perille saakka. Juoksi taas reippaasti 40 metriin ja sen jälkeen piti nenällä etsiä loput.

 

Kolmas vaatikin jo vähä useamman äänen. Tästä johtopäätös --> ensi kerralla maalimiehet hieman lähemmäs ja ainoastaan yksi-kaksi löytöä. Sit viimeinen semmoiseksi kiusaukseksi et annetaan nähdä haamu ja sit kuitenkin autoon. Josko sais pojalle mielikuvan et hitto sinne joka kerta jää joku.

 

Eilisten treenien perusteella täytyy kyllä kuitenkin sanoa, et poika yllätti mut rohkeudessaan. Jotenkin oon Ruun jälkeen kuvitellut Uljaksen vähä nössöksi mamman pojaksi, mut ei sitä eilen paljoa tuntunut huolettavan vaikka piti yksin lähteä monen kymmenen metrin päähän etsimään vieraita ihmisiä. Se oli erittäin positiivinen yllätys, että vaikka oli selkeästi ikään ja treeni-määrään nähden vaikea treeni, niin silti ei loppunut toimintakyky ja rohkeus. Mahtavaa! Kyllä tuosta vielä hieno mies kuoriutuu!

 

Sit täytyis varmaan alkaa kentällä treenaan ilmaisua. Mähän olin ennen Uljaksen saapumista päättänyt, et seuraava on rulla-koira. Uljas vaan tuntuu melko lahjakkaalta haukkujalta, se kotona komentaa haukkumalla antamaan ruokaa nopeammin ja välillä se komentaa jos kaipaa leikkikaveria. Se on ollut tuommoinen mölisijä pikku-pojasta asti. Mietinkin nyt, jos kokeilisi ensin tuota haukun rakentamista ja jos se ei ota tuulta purjeisiin niin sit rullalle. Mut katsellaan, onhan tässä aikaa...