Heippa!

 

Paljon on taas tapahtunut sitten viime päivitysten. Treeni-rintamalle kuuluu hyvää. Uljas on edennyt lyhyessä ajassa aimo harppauksen niin tottiksessa kuin puruissakin. Ja mikä on edistymisen syy... No pojalta on alettu vaatimaan vähän enemmän kun olen kokenut että perusteet on jotenkuten hanskassa! Tämä siis tottiksen osalta. Purujen osalta edistymistä on tapahtunut Hessun aloitteesta. Olemme käyneet Espoossa treeneissä ja tason tarkastuksilla ja kappas, osaahan se poitsu ku vaan vaatii!!

 

Tiivistetään hieman. Aloitetaan nyt vaikka noista puruista. Uljaksen treeneissä on nykyään enemmän hallintaa. Ensinnäkään minusta ei ole pitämään riekkuvaa Uljasta. En vaan saa pidettyä tennareita nurmella kun kaverilla on niin käsittämättömät voimat. Vastaus on siis sopiva combo tolppa-treenejä tai hallinnan kautta tehtävää treeniä. Uljaksen treenit on alkaneet piilotyöskentelyjen myötä jo vaikuttamaan enemmän ja enemmän ihan oikean suojelu-koiran treeneiltä! Minä saatan lähettää keskilinjalta seuruusta pojan kiertämään ja sinne se menee yksin haukkumaan piilolle vierasta miestä! Minun pieni. Vastahan se leikki rätillä... Ompa poitsu saanut pari takkipuruakin. Purut kohdistu niin oikeassa kuin vasemmassakin kädessä hauiksiin. Mistä lie tajunnut niihin kohtiin tarttua... Täytyy yrittää muistaa ottaa videoo treeneistä niin näette missä mennään.

 

Tottikseen olen tyytyväinen. Ismon vinkkien siivittämänä musta tuntuu että ollaan edetty hurjasti eteenpäin nyt omalla ajalla treenatessa. Poika alkaa pikkuhiljaa olemaan BH-kunnossa. Kestävyyttä täytyy vielä saada. Menishän se jo kokeen läpi mutta en halua vielä mennä kun odotettavissa olisi loppukokeessa matkalaukkuna seuraava pikku-koira. Aletaan tekemään pikkuhiljaa pidempää ja pidempää treeniä, josko sitten keväällä oltais tikissä BH:ta silmällä pitäen.

 

Sitten otsikon viittaukseen. Me olemme jättäneet haku-hommat nyt sikseen ja keskitymme täysi valtaisesti suojeluun. Minulla ei riitä aika jokapaikkaan enään, vaikka haluaisinkin, joten päätin valita kahden mieluisan lajin väliltä sen hieman mieluisamman. Ehkä haun pariin palataan joskus kun aikaa on enemmän mutta nyt keskitymme rakentamaan Uljaksesta minulle kisakoiraa suojelukokeisiin.