Viime sunnuntain luonnetestissä kerroin tuomarille, että harrastamme varjelua ja että BH-kokeeseen pitäisi jossain vaiheessa päästä. Luonnetestin jälkeen tulikin eräs nainen sitten hihasta nykäisemään, että torstaina olisi Lahdessa BH-kokeessa tilaa. Hetken mietittyäni kieltäydyin eikä kalenterikaan oikein olisi antanut myöden.

Kotimatkalla aloin miettimään et ei hemmetti, miksei! Treenattu ollaan viimeeksi heinäkuussa, joten ei muuta kuin soitto naapuriin että tänään meillä on muuten paikallaolo-harjoitukset ja te saatte tulla koiranne kanssa häiriöksi. Uljas pysyi kuin pysyikin maassa ja päätin että kokeeseen mennään. Lahjattomat reenaa...

Meinasi kyllä jäädä sitten menemättä. Jussi soittaa töistä tullessa että auto meni rikki eikä päästä lähtemään. Voi matafakin faaaak sanon minä! Vähän aikaa eteisessä kiroiltiin ja koska aika alkoi käymään vähiin, ei muuta kuin pyyhkeitä kainaloon ja Uljasta sovittamaan BMW:n hantin jalkatilaan. Matkaan päästiin ja kokeen järjestäjälle viesti että tulossa ollaan mutta tosi paljon myöhässä.

Perille päästyäni kentälle oli jo ensimmäinen pari suorittamassa. Minä vein rokotustodistukset kokeenjärjestäjälle joka antoi vuoronumeron käteen ja sanoi että nyt sitten koira paikallaoloon, siru katsotaan myöhemmin.

Uljas ei tajunnut ollenkaan tulevansa tekemään tottista tämmöisellä aikataululla! En edes ehtinyt sanoa sille että mennään töihin ja tästä syystä se tuli kentälle niin kuin olisi päiväkävelylle tullut! Pysyi kuitenkin erinomaisesti paikallaolossa odottaen pienemmällä numerolle kisaavan parin suoritusta.

Ensimmäinen seuruu remmissä sujui arvosanalla erinomainen. Uljas oli tosi kivan oloinen! Vapaana seuruun kohdalla Uljas totesi että HV, pallot jäi puuttumaan ekan uurastuksen jälkeen et kävele ämmä ite! Ihan kamalaa seuraamista, ihan KAMALAA! Arvosanakin tipahti tyydyttäväksi.

Istumaan menoon ehdin sen verran virittää et käskin koiran haukkua. Siitä sitten suorittamaan liike ja arvosana olikin jälleen erinomainen. Sama liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon kanssa. Kiitos ja onnea, ei muuta kuin kaupunki-osuuteen!

Kaupunkiosuus käytiin Lahden Cittarin parkkiksella, Uljas meni yllättävän hyvin tämän osuuden. Olin ihan yllättynyt miten vähän reagoi toiseen koiraan. Loppu hyvin, kaikki hyvin. BH nimen edessä ja pantaan saisi ripustaa BH:sta kertovan killuttimen!

17398_10201058160239907_587716093_n-norm