Lievän painostuksen jälkeen osallistuttiin Uljaksen kanssa SRY:n maalimies-leirille Rottishoviin. Kyllä kannatti! Maalimiehenä oli Sairasen Jussi ja oppilaana Rantakaulion Sami. Uljasta puretti Jussi, nuori koira kun on. Sami sai reenata kokeneempia koiria.

 

Mut eka tottisteltiin. Tehtiin Uljaksen kans ihan semmonen perus-setti, siirtymisiä ja luoksetuloja ja pikkusen seuruuta. Seuruu meni reisille, johtuen ihan minusta. Otin seuraamista perusasennosta ja sillon ei Uljas toimi kunnolla. Jussin kommentit meidän tottikseen oli, et Uljas on kivalla mallilla. Tykkää sen tyylistä tehdä ja tykkää myös mun tyylistä kouluttaa. Vinkiksi tähän vaiheeseen sanoi, et kannattais tehdä hänen mielestään nopeampi siirtymiä hommasta toiseen. Esim. kun pyydän Uljasta istumaan, siitä nopeampi siirtyminen sivulle. Sit saalis-leikki vaiheessa ei pidä antaa Uljakselle palloa liian helposti. Mut kaiken kaikkiaan piti näkemästään ja sanoi et huolellista pohjaa on tehty.

 

Mut sit ekat purut. Täähän siis oli eka kerta ku Punkkis oli puruissa vieraalla kentällä ja eka kerta ku oli vieras maalimies. Uljas reagoi aika paljon tähän, mut ei kuitenkaan niin paljon et ois lamaantunut. Se ei haukkunut järin hyvin ja se haukku aika paljon mun läheltä, eli haki musta turvaa. Purut sujui kummiski, puri rauhallisesti syvällä otteella ja taas tehtiin ne super-pitkät rauhat mistä Hanna (=Niska) on jo aiemmin huomauttanut, et ei näin. Tehtiin siis ihan perus vietin vaihto-treeni. Jussi + Kivis kommentoi reenin jälkeen samaa mistä Hanna on jo puhunut, Uljas pitäis saada paremmin pidettyä koko ajan toiminta-alueella, eli kanavoinnin jälkeen koko leikki pitää aina alottaa alusta tällä tyylillä.

 

Toisella kierroksella otettiin selkeesti nopeempi tempo touhuun. Se muuten toimi! Uljas oli paljon parempi ku ekalla kierroksella. Tehtiin lyhyt vietin vaihto-treeni ja poika autoon.

 

Treenin jälkeen juttelin aika paljon Jussin kans Uljaksesta, mitä se näki, mitä tekisi jne. Jussi sanoi et Uljas on aggressio-puolelta vahvempi kuin saaliilta. Yrittää kääntää peliä siihen mieluummin. Agre-puolelta ku puhuttelee niin sillon puree paremmin mikä on ihan totta. Puhuttiin tästä, et liikaa ei saisi vielä sieltä puolelta lähteä rassailemaan ettei vahingossa mennä nuoren pojan yli. Pitäisi siis pystyä vahvistamaan tuota saalista. Jussi sanoi myös et Uljas on selvästi dominoiva, se yrittää sitoa maalimiestä ja painaa maalimiestä maahan. Tähän kuulemma pitäisi jossakin vaiheessa puuttua, ei kuitenkaan ihan vielä ellei se sievällä kehotuksella ymmärrä lopettaa. Uljaksen pitäisi kuulemma keskittää kaikki energia puruun eikä siihen et se koko kropalla yrittää purra. Kehuja saatiin myöskin täydestä, syvästä puruotteesta ja erittäin rauhallisesta otekäyttäytymisestä. Uljas kun saa purun niin se ei elä, vaan poika on ja pysyy kiinni eikä sen ilmekään värähdä vaikka se saa kuormaa. Ja jos saa vajaan otteen, niin se heti pyrkii ite otettaan korjaamaan. Jatkossa vaan lisää vietin vaihto-treenejä ja vahvistaa poikaa sitä kautta. Lisäksi rauha-vaiheet lyhyemmiksi ja huolehtia ensisijaisesti siitä, et vietit on kaakossa. Hyvällä mallilla kuulemma on ja löytyy lahjoja lajiin.

 

Käytiin Jussin kans erittäin antoisa keskustelu treenien jälkeen kaksin ja lopulta Kiviskin liittyi siihen mielipiteineen. Edelleen kuulemma Uljakselle löytyy koti, kun siitä parin vuoden päästä pitovaikeus-koira tulee... Kivis, saat vielä ihan hetken odotella sitä!

 

Mut joo, vaikka treenit ei maailman parhaimmat olleetkaan niin silti maalimies näki sieltä sen olennaisimman ja ne palikat millä tällä hetkellä pelataan. Ite sain tosi paljon lisää siihen kuinka lukea Uljasta. Kauheasti tuntu oma ymmärrys yhden päivän aikana kasvaneen. Yritän tässä vähä kuviakin lisäillä päivästä, jos en tänne niitä saa niin menkää veispuukkiin kattoon...